luni 26 februarie 2024

270 mil. lei pentru teste COVID neconcludente, în școli

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Autoritățile analizează dacă nu ar trebui întreruptă testarea elevilor. Șeful DSU Raed Arafat a declarat că „o să fie analizat impactul testelor de saliva pentru elevi dacă este de continuat sau nu” pentru că, până acum, testele au dat erori foarte mari, nu au putut fi achiziționate la timp și nu există control asupra modul în care sunt și dacă sunt utilizate.

„O să fie analizat impactul testelor de saliva pentru elevi dacă este de continuat sau nu. Se discută și cu Ministerul Sănătății, și cu Ministerul Educației, și cu experții în epidemiologie. Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, este posibil să decidem să le oprim”, a spus Arafat, într-o conferință de presă, potrivit educatieprivata.ro.

Acest proces de testare, care este aproape de a fi declarat un eșec, a costat statul român 270 de milioane de lei.

Rezultatele testelor au fost modeste și, multe din cele pozitive, au fost infirmate de testarea PCR. Spre exemplu, în primele două săptămâni în care s-a făcut testarea elevilor, 398 de teste au avut rezultat pozitiv și doar 111 au fost confirmate și cu test PCR. Astfel, oricum nu se știe dacă elevii chiar se testează acasă, aruncă testele, ori sunt folosite de alți membri ai familiei.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro