joi 22 februarie 2024

Ce spune Ciucă despre reducerea funcțiilor de conducere

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, luni, întrebat despre măsurile de reducerea a cheltuielilor la Senat, instituţie pe care o conduce, că ”reducerea funcţiilor de conducere la nivelul aparatului de stat de la procentul de 12 la cel de 8% este o măsură care vizează acest principiu al reducerii cheltuielilor bugetare”. 

”Aţi văzut că există, în momentul de faţă, cifre vehiculate privind reducerea posturilor… Ele nu sunt decât materiale de lucru, nu este absolut nimic decis, iar reducerea funcţiilor de conducere la nivelul aparatului de stat de la procentul de 12 la cel de 8% este o măsură care vizează acest principiu al reducerii cheltuielilor bugetare”, a spus Ciucă, potrivit News.ro.

De asemenea, Ciucă a vorbit și despre faptul că o parte din conducerea PNL şi unii membri, precum Daniel Fenechiu, nu sunt de acord cu măsurile fiscale, în special pentru avocaţi, şi cer să fie anulate.

”Pentru că în acest moment când discutăm nu au fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţiei, PNL consideră în continuare că avem nevoie ca aceste măsuri să vizeze atât reducerea cheltuielilor bugetare, cât şi măsuri care, aşa cum ne-am asumat, să vizeze menţinerea cotei unice de impozitare, să facem în aşa fel încât să protejăm mediul de afaceri”, a afirmat liderul PNL, potrivit news.ro.

Ciucă a menţionat că s-a discutat cu mediul de afaceri, iar aceste discuţii vor continua.

”Este nevoie de o coordonare cu mediul de afaceri astfel încât să putem să venim cu acele măsuri care sunrt suportabile pentru noi toţi”, a adăugat el.

Întrebat dacă este posibilă modificarea acelui draft cu privire la reducerea cheltuielilor, Ciucă a arătat: ”Este important ca măsurile să nu fie aplicate otova, fără să vedem care vor fi consecinţele. De asemenea, susţinem partea de descentralizare”.

 

Referitor la impozitarea tichetelor de masă, el a explicat că nu este o variantă finalizată și că se va proceda astfel încât să nu piardă românul de rând.

Liderul PNL a arătat că discuţia privind ”taxa pe lux” nu este încă finalizată.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro