sâmbătă 22 iunie 2024

35 de milioane de euro amendă pentru proprietarul terenului retrocedat din Parcul IOR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că Poliţia Locală a aplicat o amendă de 35 milioane de euro proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR.

„Am venit să anunţăm amenda pe care Poliţia Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 milioane de euro. Ţin să felicit Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru acest gest. În sfârşit, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti se comportă ca o autoritate care apără interesele cetăţenilor. Aici am avut de a face cu o bătaie de joc la adresa cetăţenilor şi a interesului public care, în sfârşit, este penalizată de autoritatea publică care trebuie să apere interesele cetăţenilor”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă organizată în Parcul IOR.

El a explicat că amenda a fost aplicată în baza unui articol din Legea 24/2007 care penalizează schimbarea destinaţiei sau reducerea suprafeţei spaţiului verde, potrivit Agerpres.

„Ne preocupă situaţia Parcului IOR, acţionăm pe două planuri: un plan – dreptul de proprietate, cel de-al doilea plan – amenda pe care am dat-o azi. Amenda pe care am dat-o azi n-am dat-o ca să o dăm şi să facem un spectacol tv, am dat-o ca să fie plătită de către proprietarul care a făcut aceste fapte şi pentru asta analiza juridică a fost foarte, foarte amănunţită”, a susţinut primarul general.

El a adăugat că se aşteaptă ca amenda să fie contestată în Justiţie. „Evident că va fi contestată şi tocmai de aceea noi am făcut toată analiza juridică înainte pentru ca să avem o poziţie solidă în instanţă”, a transmis Nicuşor Dan.

Şeful Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, Eduard Valentin Stroe, a precizat că amenda a fost aplicată în urma constatării diminuării spaţiului verde pe o suprafaţă de 8.738 de metri pătraţi.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro