luni 26 februarie 2024

5 ani de la OUG 13, Florin Iordache ‘rezistă’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

La 5 ani de la controversata Ordonanţă 13, menită să-l scape pe Liviu Dragnea – la momentul respectiv preşedintele PSD – de închisoare, Florin Iordache, ministrul Justiţiei la acea vreme, ocupă încă funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. În această funcție ferită de ochii publicului, Iordache încasează 22.000 de lei lunar, scrie News.ro.

Chiar dacă în campania electorală din 2020 PNL a promis că îl va demite din funcţie pe Florin Iordache imediat ce se vor afla la guvernare, acest lucru nu s-a întâmplat. Cu atât mai mult acum, când sunt parteneri de coaliție cu social-democrații.

Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ nu prevede o limită de mandat pentru şeful instituţiei şi nici o procedură prin care acesta să poată fi revocat. Aşadar, Florin Iordache a fost numit pe viaţă la şefia Consiliului Legislativ. Spre exemplul Dragoş Iliescu, predecesorul lui Florin Iordache, a condus instituţia timp de 17 ani, până a ieşit la pensie. 

Amintim că Florin Iordache, care s-a remarcat prin celebra replica: „Altă întrebare!”, a reușit să scoată zeci de mii de oameni în stradă prin inițierea ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea, în timpul mandatului său de ministru al Justiției.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro