Blocul Național Sindical informează că vineri dimineață au loc proteste în câteva administrații fiscale din țară.

Potrivit BNS, în Iași, Ialomița, Neamț, Baia Mare, Bacău și Tulcea angajații din finanțe protestează pentru că vor salarii mai mari.

Totodată, Blocul Național Sindical informează că vineri, la sediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a avut loc o întâlnire între președintele BNS, Dumitru Costin, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu, alături de reprezentanți ai Ministerului Educației- la nivel de secretar de stat-, ai Asociației Naționale a Comitetelor Sectoriale, Asociației Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională, Consiliului Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România, Confederației Patronale Concordia. Întâlnirea a avut ca temă cele aproape 700 de standarde ocupaționale care urmau să fie desființate de la data de 1 septembrie 2023. 

În urma întâlnirii, s-a luat decizia emiterii unui ordin comun al miniștrilor Muncii și Educației prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaționale până la data de 31 decembrie 2024. 

BNS reaminteşte că a lansat, în data de 3 august,  un apel public către ministrul Muncii pentru a salva aproximativ 700 de ocupaţii din România care riscau să dispară de la data de 1 septembrie 2023, în urma unor decizii luate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Proteste similare au avut loc și joi în mai multe orașe din țară, inclusiv în București.