luni 26 februarie 2024

A 5-a zi de război. Încep negocierile Rusia-Ucraina

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Negocierile între Ucraina şi Rusia au început în Belarus, a anunţat consilierul preşedintelui ucrainean Mihailo Podoliak. Este a cincea zi de la începerea invaziei în Ucraina, iar o delegație a Rusiei și una a Ucrainei s-au întâlnit, luni, în orașul Gomel, aflat la frontiera belarusă.

Ucraina cere la negocieri instituirea imediată a unui armistiţiu şi retragerea forţelor militare ruse din Ucraina.

Potrivit unui comunicat, delegaţia de la Kiev include, printre alţii, ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

Nu au fost anunțate încă pretențiile Rusiei.

Se mai știe că miliardarul ruso-israelian, Roman Abramovich, este în Belarus, la negocierile dintre ruși și ucraineni, la cererea Ucrainei.

Mai exact, Abramovich a fost rugat de de ucraineni să ajute la facilitarea discuțiilor și a călătorit în Belarus pentru a participa la discuții, potrivit jpost.com. Abramovich are legături strânse cu comunitățile evreiești din Ucraina și Rusia, potrivit sursei citate.

Între timp, însă, apar efectele sancțiunilor economice. Rubla s-a prăbușit în această dimineață, iar la bancomatele din Moscova sunt cozi imense. Avioanele rusești nu mai sunt primite pe aeroporturile din Europa. Iar aliații contribuie cu arme și muniții la susținerea ucrainenilor.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro