duminică 3 martie 2024

A făcut o casă rotativă pentru fericirea soției

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un bosniac s-a hotărît să facă o casă rotativă pentru a-i oferi soției o panoramă mereu în schimbare.

Bosniacul Vojin Kusic a declaratîntr-un interviu acordat Reuters: „M-am săturat de lamentările ei constante vizavi de cum arată casa, așa că i-am spus că-i fac o casă rotativă, ca să o învârtă așa cum are ea chef”.

22 de secunde. Atât durează ca o casă să se învârtă complet în jurul propriului ax. Impresia pe care o lăsă este că urmează să decoleze din mijlocul unui câmp oarecare din nordul Bosniei.

Construcția îi aparține lui Vojin Kusic. Acesta este un fost antreprenor și actualmente pensionar. Ideea i-a venit de la soția sa, veșnic nemulțumită de priveliștea de la geam.

Din dorința de a-i oferi femeii posibilitatea de a privi atât apusul, cât și răsăritul, a cocoțat întreaga casă pe o fundație hexagonală din beton dotată cu 12 roți reciclate de la un transportator militar.

Locuința familiei bosniace face un cerc complet în 24 de ore, la o viteză foarte mică. În timp ce se învârte, peisajul trece de la un câmp de porumb, la teren arat, pădure și, în final, la un râu.

Șase ani a durat să finalizeze proiectulul. A fost nevoit să ia mai multe pauze de la construcție din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut. Dar acum, locuința sa este mult mai rezistentă în fața cutremurelor decât casele vecinilor din orășelul Srbac.

„I-am rugat pe doctori să mă ajute să mai trăiesc măcar un an, pentru că am acest proiect în cap și nimeni nu va ști cum să-l termine”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro