luni 26 februarie 2024

„A fost o minune” – Cum au fost evacuați sute de pasageri dintr-un avion japonez în flăcări

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Toţi cei 379 de pasageri şi echipajul au scăpat din aeronava Airbus A350 care a fost cuprinsă de flăcări, marţi, pe aeroportul Haneda din Tokyo. Amintim că accidentul a avut loc după ce aeronava s-a ciocnit cu un avion mai mic al Gărzii de Coastă, la scurt timp după aterizare.

Întreaga operațiune de salvare a durat 90 de secunde. Ultimii ieșiți din avionul în flăcări au fost membrii echipajului.

O înregistrare video a arătat cum pasagerii au fost evacuaţi din Airbus-ul A350 în flăcări cu ajutorul unor tobogane de salvare, într-un calm relativ şi aparent fără bagaje de mână, într-o operaţiune salutată ca fiind un „miracol”, transmite News.ro, citând surse 8internaționale.

Personalul care a organizat evacuarea a încercat să menţină calmul pasagerilor, dar i-a rugat pe cei care au ajuns la bagaje să îşi lase bunurile în urmă. Luminile s-au stins apoi, iar temperatura din interiorul cabinei a început să crească, au declarat supravieţuitorii. Pasagerii au fost ghidaţi prin întuneric şi prin fumul gros de către personalul de cabină, care ţinea lanterne.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro