joi 22 februarie 2024

A început programul Rabla local

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

A început programul Rabla local. Astfel, de vineri, 21 aprilie 2023, românii care doresc să se înscrie în program pot apela la primării ca să obțină prima de 3000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani. Ei nu vor fi obligați să cumpere un autovehicul nou, ci unul mai puțin poluant decât mașina veche.

Deocamdată, s-a dat startul înscrierilor pentru primăriile interesate de acest program.

Până pe 28 aprilie, se pot înscrie în programul Rabla local primăriile interesate să acorde prime pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, transmite Europa Fm.

Din stimulentul de 3000 de lei, 600 de lei sunt suportați de la bugetul local, restul din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu.

„Solicitantul trebuie să aibă un certificat fiscal, nu are voie să aibă datorii la autoritatea locală sau la bugetul de stat. Mașina trebuie să aibă cel puțin 15 ani și norma de poluare de Euro 3 sau inferioară. După ce primește această primă de casare de 3000 de lei nu poate beneficiarul să înmatriculeze pe numele său o mașină mai veche de Euro 5, adică mai poluatoare de această normă de poluare”, a menționat Tanczos Barna.

Peste 3 săptămâni, va începe înscrierea persoanelor fizice în programul Rabla Local, a mai menționat ministrul Mediului.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro