luni 25 septembrie 2023

A stat 93 de zile pe fundul Atlanticului și a întinerit 10 ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un experiment inedit a avut loc în adâncurile Oceanului Atlantic. Ofițerul de marină Joseph Dituri a stat în adâncuri mai mult de trei luni într-o capsulă de 30 de metri pătrați.

Bărbatul a testat efectele mediilor presurizate asupra corpului uman. Potrivit acestuia, experiența l-a întinerit cu 10 ani.

Totodata, el a doborât recordul mondial pentru cel mai mult timp petrecut în adâncul mărilor. Recordul anterior era de 73 de zile.

Dituri a fost evaluat de medici după cele 93 de zile. Aceștia i-au verificat semnele vitale și telomerii – secvența de ADN care se atașează la capătul cromozomilor.

Deși telomerii se reduc pe măsură ce îmbătrânim, ai bărbatului sunt acum cu 20% mai lungi față de cum erau la începutul experimentului.

Și celulele stem sunt de 10 ori mai multe acum.

Pe lângă acestea, bărbatul spune că are un somn mai bun și  un indice al colesterolului mai mic. Starea sa de sănătate s-a îmbunătățit considerabil în urma acestui experiment.

Capsula în care a stat a fost la fel cu cea folosită de astronauții care călătoresc spre Marte.

„Ai nevoie de unul dintre aceste locuri care să fie izolat de activitatea exterioară. Trimiteți oamenii aici pentru o vacanță de două săptămâni, unde să li se frece picioarele, să se relaxeze și să poată experimenta beneficiile medicinei hiperbarice”, a spus el pentru DailyMail.

Potrivit acestuia metabolismul său s-a îmbunătățit și a devenit „mai suplu”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro