marți 6 iunie 2023

Achiziție suspectă de tramvaie la PMB

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Prima mare achiziție făcută de primăria Capitalei în mandatul lui Nicușor Dan a născut deja semne de întrebare.  Este vorba de cumpărarea de tramvaie pentru bucureșteni,  o licitație în valoare de 160 milioane de euro. Noul primar a renunțat la filiera turcă,  cea pe care voia să meargă predecesoarea să. Asta nu înseamnă că varianta aleasă de noul edil nu a născut suspiciuni.

Noul manager al companiei de Transport STB, Adrian Criț, a luat în urmă cu ceva timp un credit gras fix de la banca omului de afaceri Valer Blidar. Blidar este cel care va vinde tramvaiele cu pricina, prin compania sa Astra Vagoane. Mai există pe lista consilierilor lui Nicușor Dan și încă un personaj care a lucrat tot în grupul patronat de Blidar.

Valer Blidar este același personaj care apare în poze, alături de jurnalistul Catalin Tolontan și care era cunoscut drept un mare adversar al Gabrielei Firea. De data aceasta, astrele par aliniate multai bine pentru omul de afaceri.

Colegii de la Adevărul au publicat o anchetă extrem de detaliată cu privire la relațiile oamenilor din primăria Capitalei cu afaceristul amintit. Puteți citi aici toate detaliile:

https://adevarul.ro/news/politica/curiosul-caz-tramvaielor-capitala-cresterii-pretului-lor-firma-castigatoarecontrolata-afaceristul-garantat-creditul-sefului-stb-1_60a9e7805163ec4271550b4e/index.html

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro