Achiziții de pandemie la Parlament

În plin val trei al pandemiei de Covid-19, la Parlament se fac achiziții costisitoare. Potrivit unui document aprobat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, vor fi achiziționate 5 mașini de protocol, 43 de autoturisme și mașină de tuns iarba.

Instituția condusă de Ludovic Orban mai vrea să cumpere un aparat pentru testarea consumului de alcool, un aparat foto cu DSLR sau o mașină de spălat vase. 

Nici un deputat din conducerea Camerei nu a pus vreo întrebare în legătură cu utilitatea sau oportunitatea acestor achiziții, potrivit NewsWeek, care publică stenograma ședinței.

Domnul Ludovic Orban: Punctul 14 Memorandum Intern: Aprobarea Listelor de dotări independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe 2021.

Dacă aveţi observaţii, puncte de vedere? Nu sunt.

Supun votului.Cine-i pentru? Cine e împotrivă? Cine se abţine? Vă mulţumesc“, se arată în stenogramă.

După ce sursa citată a dezvăluit intenția Camerei Deputaților, al cărei președinte e Ludovic Orban, instituția a revenit cu o precizare, spunând că, cel mai probabil cele 43 de autoturisme nu vor fi cumpărate anul acesta.

 “Cele 43 de autoturisme au fost cuprinse în lista de dotări pentru anul 2021, fără a exista în acest moment finanțarea necesară pentru achiziționarea lor”.

Camera Deputaților are, în 2021, un buget de peste 530 de milioane de lei.

Comentează pe FACEBOOK