marți 28 noiembrie 2023

Acord pentru exploatarea gazului din Marea Neagră

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

S-a ajuns la un acord în Coaliție pentru legea offshore, care ar permite începerea extragerii gazului din Marea Neagră, anunță Marcel Cioalcu. Președintele PSD a anunțat și cum vor fi împărțite veniturile.

Mai exact, vorbim de un procent de 64% pentru stat și de, respectiv, 36% pentru firme. După 4 ani de amânări și ezitări, mă bucur că am ajuns la o concluzie din care românii vor avea, la final, de câștigat. Știm că există companii interesate care ar putea demara rapid exploatarea, o șansă cu atât mai importantă în contextul în care România dorește să reducă dependența de gazele rusești. Cei de la ANRM susțin că în partea românească a Mării Negre există zăcăminte de gaze estimate la 200 de miliarde de metri cubi, în condițiile în care consumul național este de aproximativ 11 miliarde de metri cubi”, a spus Ciolacu pentru Economedia.

Proiectul anunțat de Ciolacu este unul nou și ar urma să modifice legea astfel încât să fie deblocate investițiile  pentru extracția gazelor din Marea Neagră.

Amintim că legea offshore este blocată de mai bine de patru ani în Parlament și există diferite proiecte în acest sens. Atât PSD cât și PNL au variante diferite de inițiative legislative care se află în diferite stadii de dezbatere în Parlament.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro