marți 6 iunie 2023

Acuzații grave la adresa antrenorilor lotului național de gimnastică

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Acuzații grave aduse antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva. Elena Onel, mama Amaliei Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, îi acuză pe aceștia că jignesc sportivele și că le forțează până la accidentări.

În interviul pe care l-a acordat ziarului Pro Sport, ea spune că a primit un mesaj de la fiica ei în care i-ar fi spus că se sinucide dacă mai stă acolo. 

Amalia Puflea este campioană europeană de junioare la sol și e antrenată la Deva de Lucian Sandu și Gina Gogean

„Problemele au început de când domnii antrenori au început să se poarte foarte urât cu majoritatea fetelor, nu știu dacă și ceilalți părinți au curajul să vorbească. Cert e că eu am ajuns la limită… Nu se poate așa ceva! Copilul meu m-a anunțat azi, printr-un sms, că, dacă nu vin s-o iau, se aruncă de la geam. Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi” acuză, în Pro Sport, Elena Onel, mama gimnastei.

„Am cerut conducerii federației să ia o măsură împotriva dumnealor, a antrenorilor. De asemenea am cerut transferul copilului meu. Le-am relatat tot ce s-a întâmplat, doamna președinte a vorbit cu copilul meu și i s-a povestit tot ce a avut loc la Deva. Doamna Carmencita Constantin n-a luat nicio măsură, ba din contră s-a luat de cei de la Dinamo, care m-au sunat să-mi transfere copilul acolo. De mâncare nici nu mai spun, dar aia nici nu contează acum. S-a ajuns însă prea departe, s-a ajuns la bătăi, la injurii, la jignirea familiilor și la amenințări”. 

„Ca să-i spui copilului că e maimuță crăcănată, că pune cartofii pe ogor cu fundul. Expresii gen morții mă-tii, au forțat-o să concureze cu picioarele pline de sânge, țâșnindu-i sângele… Iar domnul Lucian m-a sunat să-mi spună că datorită lor a luat medaliile respective”, mai spune mama gimnastei pentru Prosport.

Carmencita Cosntantin, președintele FR de Gimnastică, neagă acuzațiile femeii.

„Aș vrea să discutați cu ambii părinți, dar mai ales cu părintele tutore. Amalia este încredințată tatălui. Nu s-a întâmplat nimic la Deva, este doar dorința mamei de a o duce la CS Dinamo. O să am o discuție cu domnul președinte Popa, clarificatoare în cursul zilei de luni. Eu sunt adepta relației bune între cluburi și nu vreau să existe probleme între ele”, a declarat, pentru Pro Sport, Carmencita Constantin.

Amalia Puflea este campioană europeană de junioare la sol, în acest an și a făcut parte din echipa care a cucerit medaliile de aur la FOTE 2022 din Slovacia, fiind cea mai medaliată gimnastă din lotul României. 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro