sâmbătă 2 martie 2024

Aderarea României la Schengen pe frontierele aeriene şi maritime, un succes

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Unii ne ceartă, alţii ne laudă. Însă, de oriunde te uiţi, aderarea României la Schengen pe frontierele aerian şi maritim e un succes, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

”Când veţi călători din martie 2024 cu avionul în UE, va fi fără control al pa şapoartelor. Asta înseamnă Schengen! Vom fi în acest spaţiu nu doar cu frontierele aeriene, ci şi cu cele maritime”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 

”Unii ne ceartă, alţii ne laudă, politica înseamnă multe, depinde de unde priveşti proiectul Schengen. Însă, de oriunde te uiţi, e un succes. Este un pas înainte şi un semnal pozitiv că facem ceea ce trebuie pentru România şi pentru siguranţa Uniunii Europene”, precizează Gorghiu.

Ministrul Justiţiei mai afirmă că ”aderarea la spaţiul Schengen este un proiect de ţară pentru liberali, cum au fost şi altele rezolvate de PNL”.
”A fost un efort constant al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi al miniştrilor liberali. Continuăm cursa pentru admiterea în Schengen şi cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar”, spune Gorghiu. 

 

În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria şi Bulgaria privind extinderea Spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria şi aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România şi Bulgaria la frontierele aeriene şi maritime începând cu luna martie 2024, precum şi discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere şi aplicarea Acordului Dublin.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro