Afacerea murdară a șefului Gărzii de Mediu Ilfov

O afacere urât mirositoare, ce îl are în prim-plan pe șeful Gărzii de Mediu Ilfov, a ieșit la iveală abia acum. Numit politic în funcție de aproape 10 ani,  Emil Grigore a încheiat contracte de preluare și neutralizare a levigatului cu firme aflate în jurisdicția sa, dezvăluie buletin.de/bucurești

Vidanjele sale au încărcat mii de tone de zeamă de gunoi din groapa Vidra și a vărsat-o în Râul Argeș.

Grigore a controlat Calipso Gef SRL, firmă ce are ca obiect de activitate declarat comerțul cu amănuntul de produse alimentare, bauturi si tutun, până în 2018 când s-a retras din acționariatul societății. 

Cu toate acestea, în 2017, șeful Gărzii de Mediu din Ilfov a bătut palma cu conducerea societății care controlează groapa de gunoi de la Vidra în vederea ridicării și neutralizării lichidului care se strânge pe fundul gropii de gunoi.

“Zeama” de gunoi contribuie la mărirea artificială a volumului depozitat iar mai puțin levigat înseamnă mai mult loc pentru deșeuri, aduse contra cost din împrejurimi.

În total, firma comisarului șef de la Ilfov a făcut 870 de transporturi, la un preț peste cel al pieții, către stația de epurare din Mihăilești.

Facilitatea este deținută și operată de Consiliul Județean Ilfov, instituție controlată de PNL de la jumătatea anilor 2000.

Doar că acolo comisarii de la centru n-au găsit nicio factură tăiată pentru Calipso Gef SRL pe tot anul 2019!

Un calcul simplu arată că pentru cele aproape 17.000 de tone de levigat încărcate de la groapa din Vidra, firma comisarului șef de la Ilfov ar fi încasat în jur 450 de mii de euro.

Suma este aproximativă cu cifra de afaceri pe tot anul 2019 a Calipso Gef SRL, declarată la Ministerul de Finanțe de contabilul societății.

Articolul integral poate fi citit AICI

Comentează pe FACEBOOK