joi 30 mai 2024

Ai nevoie de credit? FNGCIMM poate garanta pentru tine

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii poate asigura completarea garantiilor personale solicitate de banca in cazul accesarii unui credit, facilitand in acest fel obtinerea creditului la un cost mai scazut, fara formalitati suplimentare fata de cele legate de solicitarea creditului și cu o economie considerabila de timp.

In functie de planurile de afaceri pe care le au și de conditiile pe care le pot indeplini, antreprenorii pot accesa fie garantii din surse proprii ale FNGCIMM, fie diverse programe guvernamentale de garantare in care FNGCIMM SA-IFN actioneaza in calitate de mandatar al statului roman. Din surse proprii, FNGCIMM ofera garantii pentru credite destinate dezvoltarii proiectelor investitionale sau asigurarii capitalului de lucru. Valoarea maxima a garantiilor acordate unui beneficiar poate ajunge la 2,5 mil EUR, in limita a max. 80% din valoarea creditului. De garantia FNGCIMM poate beneficia orice microintreprindere, intreprindere mica sau mijlocie care respecta criteriile de eligibilitate ale Finantatorului, se incadreaza in categoria IMM in conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare și nu este intreprindere in dificultate.

FNGCIMM  acorda garantii guvernamentale pe baza plafoane anuale de garantare  puse la dispozitie de Statul Roman, pentru a sustine programele guvernamentale cu rol strategic in politica economica a Guvernului. In acest caz beneficiarii eligibili sunt stabiliti  de autoritatile publice initiatoare ale programelor/masurilor de sprijin, putand fi atat persoane juridice, cat și persoane fizice (Programele Prima/Noua Casa, IMM Invest, Imm Invest Plus etc) iar conditiile de acordare și plata a garantiilor de stat, precum și procentele comisioanelor de garantare sunt stabilite prin acte normative specifice fiecarui Program.

Garantiile se acorda in baza unui credit aprobat de catre un finantator cu care FNGCIMM are semnata conventie de garantare. La solicitarea  bancii FNGCIMM va garanta creditul, astfel ca nu va fi nevoie de alte garantii materiale din partea beneficiarului de credit.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii opereaza la nivel national, creditele garantate putand fi solicitate la orice sucursala a bancilor partenere in diferitele programe guvernamentale sau cele cu care FNGCIMM are conventii de garantare din surse proprii.

Mai multe informatii referitoare la tipurile de garantii acordate si criteriile de eligibilitate ale beneficiarilor, gasiti pe www.fngcimm.ro.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro