luni 26 februarie 2024

Ajutor dat de stat pentru CFR Călători

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un proiect de ordonanţă de urgenţă a fost aprobat de Guvern. Statul va acorda ajutor pentru a compensa pierderilor suferite de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” SA după pandemia de COVID-19.

Ajutorul este de 210,346 milioane lei și se va efectua până la 30 iunie 2022.

„Suma necesară plăţii ajutorului de stat individual este prevăzută în bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, aprobat prin Legea 317/2021. Măsura, autorizată de Comisia Europeană, de acordarea unui ajutor de stat Societăţii Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători ‘CFR Călători’ S.A. pentru acoperirea pierderilor generate de măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru perioada 16.03.2020-31.12.2020, va asigura funcţionarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători ‘CFR Călători’ – SA, cu menţinerea standardelor de securitate şi siguranţă în vigoare, în condiţiile unui program de operare afectat de pandemie”, se arată în comunicatul preluat de Agerpres.ro.

Preţul biletelor va crește cu 20%, de la 1 iulie, dar acest lucru trebuie aprobat de Guvern. Declarația îi aparține ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro