sâmbătă 13 aprilie 2024

Virusul din China se răspândește. România ia măsuri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Alertă la nivel mondial din cauza noului virusului din China. Numărul deceselor din această țară în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns la șase, iar sute de persoane sunt sub observație în spitalele din China.

În acest condiții, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar putea să anunțe declanșarea unei stări de urgență la nivel internațional, în urma ședinței în care se va reuni miercuri.

De asemenea, Ministerul Săntății a constituit, miercuri, un grup de lucru pentru combaterea și prevenirea coronavirusului, care a izbucnit în China, dar care s-a răspândit în mai multe zone de pe harta lumii.

„Există un set de măsuri de alertare a autorităților de sănătate publică și a tuturor unităților sanitare, inclusiv a medicilor de familie. Să fie informați dacă vin în contact cu o persoană care este suspectă și care, să spunem foarte clar, a călătorit sau a avut contact cu o persoană care a fost în China”, a spus medicul Alexandru Rafila, care a mai precizat că vor fi constituite echipe, care să asigure permanența serviciilor medicale în aeroporturile internaționale.

Experții sunt îngrijorați după ce specialiști din China au stabilit că noul tip de virus se transmite de la om la om, conform BBC.

Mai multe state au anunțat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro