duminică 21 aprilie 2024

Alianța PNL-PSD. Nemulțumiri în teritoriu: E contra naturii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Consiliul Naţional al liberalilor a aprobat Alianța PNL-PSD, însă în unele organizații din țară, cum este cazul PNL Timiș, colaborarea a provocat nemulțumiri. Alianța PNL-PSD nu este văzută cu ochi buni, însă, de cei 21 de delegaţi ai judeţului Timiş, care au votat împotriva acesteia considerând-o nefirească, anunţă filiala într-un comunicat transmis luni dimineaţă.

Alianța PNL-PSD. Lideberalii din Timiș spun că alianța e „contra naturii“

 

Organizația PNL Timiș a votat împotriva alianței PNL-PSD. 

Am fost de acord cu toţii să ne opunem acestei decizii care este împotriva opţiunilor locuitorilor din Timişoara şi judeţul Timiş. Noi dorim să câştigăm alegerile corect şi cinstit prin noi înşine. Am justificat acest vot împotrivă spunând că nu e normal ca într-un judeţ în care preşedintele Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu aproape 80 la sută din voturi în turul doi şi într-un oraş ca Timişoara, în care candidaţii PSD la primărie obţin scoruri cu o sigură cifră, să vină cineva de la Bucureşti şi să impună o alianţă contra naturii. Aceasta nu este o decizie cu care noi să putem fi de acord”, a spus preşedintele PNL Timiş şi vicepreşedinte naţional al PNL, Alin Nica, conform News.ro.

El consideră că PNL este un partid în care încă mai există dreptul la liberă exprimare.

De aceea spunem clar şi răspicat NU PSD! Timişoara şi Timişul sunt de dreapta şi oamenii ştiu care e diferenţa între PNL şi PSD. De aceea, am votat împotrivă şi de aceea vom merge în faţa alegătorilor cu fruntea sus şi sunt convins că opţiunile lor exprimate democratic ne vor da dreptate. Am spus tot timpul că politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise prin negocieri, târguri sau dictate„, a completat Nica.

foto FacebookPNL Timis

 

Alianța PSD-PNL. Ciucă: Există entuziasm, există motivare

 

Consiliul Politic Naţional al PNL, întrunit, duminică seara, în şedinţă online, a aprobat alianţa electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare, votată cu 838 voturi „pentru”, cât şi fuziunea cu ALDE, votată în număr mai mare, respectiv 876 voturi „pentru”.

De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare și trebuie să avem încredere în forțele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă, în interiorul ședinței referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.

 

Nica (PNL Timiș): Pentru că mă opun alianței PNL-PSD, liderii de la București îmi blochează candidatura la CJ Timiș

 

„Pentru că mă opun alianței locale cu PSD, liderii de la București îmi blochează candidatura la Consiliul Județean Timiș.

Dorința mea, a filialei PNL Timiș și a celor peste 40 de primari, este una simplă: competiție electorală cu PSD, nu blat cu „arbitrii” de la București.
Vreau să îl contracandidez pe Alfred Simonis deoarece este inacceptabil ca un psd-ist să stabilească regulile de joc pentru filiala PNL Timiș. În momentul de față, PNL Timiș are un număr record de primari, are o organizație județeană de care sunt mândru și mai ales, PNL Timiș are coloană vertebrală. Ce vrea Simonis în Timiș, nu este o alianță politică ci dezintegrarea filialei PNL.
Am fost întrebat de mai multe ori de ce nu accept funcțiile de consolare primite în locul candidaturii la Consiliul Județean Timiș. Am fost îndemnat să candidez la Primăria Timișoara și am fost încurajat să mă întorc cu atacuri murdare împotriva lui Simonis sau a lui Robu. Nu voi face nimic din aceste lucruri deoarece am repere clare și știu motivul pentru care oamenii mă susțin. Am fost și rămân o prezență curată în politica din Timiș. Cred în bun simț, atât în politică cât și în viața de zi cu zi. Cei care mă cunosc personal pot confirma că niciodată nu am vânat funcții, nu am orgolii și caut să îmi trăiesc viața în echilibru.
Înțeleg lupta politică a lui Simonis dar nu sunt de acord cu ea deoarece lovește în colegii din PNL. Luni de zile, ani chiar, primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, șefi de organizație, responsabili de zonă, au muncit în comunitățile lor, au câștigat respectul alegătorilor și nu vor să se închine PSD-ului.
Înțeleg și poziția lui Nicolae Robu care își dorește foarte mult candidatura la Timișoara, dar cred că ar fi fost mai bine dacă venea alături de filiala PNL Timiș, în Piața Unirii. N-ar fi venit pentru mine ci pentru cei care susțin spiritul și valorile Timișoarei.”, transmite Alina Nica, președintele PNL Timiș pe facebook.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro