vineri 21 iunie 2024

Alstom amenință Metrorex cu suspendarea mentenanţei la metrou

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Compania franceză Alstom asigură mentenanţa metroului bucureştean. În acest moment compania vrea să suspende serviciile de mentenanţă a flotei de metrou, dacă Metrorex nu achită facturile restante. Valoarea totală a facturilor restante este echivalentă cu un an de servicii prestate, scrie News.ro.

Metrorex datorează Alstom peste 33 de milioane euro.

„Metrorex ne datorează peste 33 de milioane euro. Această sumă corespunde unui an de plăţi restante. Între timp, am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaţilor la zi. Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane lei, echivalentul a 33 milioane euro, peste 140 de milioane lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021, iar 20 de milioane lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022. Câte companii îşi permit să continue să lucreze fără să fie plătite timp de 1 an?”, a declarat preşedintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci.

Acesta declară că în tot acest timp Alstom a plătit furnizorii şi salariile angajaţilor la zi.

“Alstom realizează mentenanţa conform contractului, indicatorii de performanţă sunt îndepliniţi, aşa că avem nevoie de achitarea integrală a facturilor. Este nevoie de angajament de ambele părţi, nu mai putem fi singurii care susţinem financiar acest contract”.

Compania Alstom a făcut toate demersurile amiabile în vederea recuperării sumelor datorate.

”După epuizarea tuturor demersurilor contractuale şi legale, dacă nimic nu se schimbă, compania ia în calcul suspendarea serviciilor de mentenanţă, ceea ce va duce la oprirea metroului pentru că trenurile nu pot circula dacă nu sunt la zi cu mentenanţa. Vom lua această măsură ca o ultimă opţiune posibilă, deoarece compania Alstom este pe deplin conştientă de importanţa serviciilor de mentenanţă pentru flota de metrou”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro