marți 6 iunie 2023

ANAF nu va controla prea curând profesorii care dau meditaţii elevilor

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş îi îndeamnă pe profesori să îşi înfiinţeze PFA pentru a intra în legalitate. Totuși, potrivit acestuia nu vor exista controale prea curând în rândul profesorilor.

Potrivit News.ro, Heiuş a discutat despre proiectele pilot pentru persoanele fizice care obţin venituri din alte activităţi,

Heiuş, a acordat un interviu la Antena 3 în care a explicat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditaţii elevilor.

”Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a arătat Heiuş.

Despre proiectele-pilot pentru persoane care obţin venituri din diferite activităţi, șeful ANAF spune:

“Avem un proiect-pilot pentru judeţele Braşov şi Constanţa, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obţin venituri din acele saloane de înfrumuseţare. Aici este pilot Bucureştiul şi Ilfov. Să vedem care este efectul”.

Șeful ANAF a mai fost întrebat dacă inspectorii vor intra în locuinţele coafezelor care lucrează la domiciliu. Potrivit acestuia, acest lucru se va întâmpla numai dacă permite proprietarul.

“Dacă locuinţa este efectiv personală, intrăm într-o altă sferă. Nu, decât dacă permite proprietarul”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro