duminică 14 iulie 2024

Anchetă după acuzațiile unui polițist la adresa șefului DGA

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Luni, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a comunicat că va iniția verificări în legătură cu incidentul în care un ofițer DGA s-a angajat într-un conflict cu șeful DGA și a fost însărcinat să-și ceară scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceste verificări includ și demersurile de a sesiza Corpul de Control al ministrului, cu scopul de a investiga toate aspectele semnalate și persoanele implicate, conform news.ro.

”În contextul informaţiilor aduse în atenţia publicului de către un ofiţer din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a procedat la verificări privind situaţia în cauză. Datele ce vor fi prezentate vor fi analizate cu celeritate şi se vor utiliza toate pârghiile administrativ-legale, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne subliniază că politica sa de conducere, care se bazează pe respectarea principiilor eticii și deontologiei profesionale de către fiecare angajat al MAI, nu va face nicio excepție.

”MAI nu tolerează nicio abatere de la aceste principii, fie că este vorba de persoane cu funcţii de execuţie sau de conducere. Vom continua să informăm publicul în mod transparent cu privire la evoluţia situaţiei şi măsurile luate în consecinţă”, se arată într-un comunicat oficial.

Un ofițer care activează în cadrul DGA Olt aduce acuzații conducerii Direcției în sensul că acesta a fost convocat pentru a furniza explicații și a i se cere să prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Această solicitare a survenit după ce ofițerul a fost implicat într-un schimb de replici cu magistratul.

DGA confirmă că a primit o sesizare, însă afirmă că în cazul ofițerului, au fost cerute doar „explicații” și că nu au fost întreprinse măsuri disciplinare împotriva sa.

Judecătorul  Alin Sorin Nicolescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat că a contactat DGA pentru a semnala comportamentul polițiștilor în timpul unui examen de licență, unde acesta îndeplinea rolul de supraveghetor.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro