miercuri 7 iunie 2023

Anchetă la Senat. Adeverințe false pentru credite

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Anvhetă DIICOT la Senat, într-un dosar care vizează un prejudiciu de 5,7 milioane de lei. Mai mulți angajați ai Senatului ar fi folosit adeverințe false pentru a lua credite, potrivit Digi24.

Mario Oprea, secretar general al Senatului, spune, însă, că la sediul Senatului a venit un singur document, care este o ordonanță de predare a unor documente pe 23 septembrie.

„Nu e vorba de nicio descindere sau ceva asemănător. Singurul lucru pe care vi-l pot confirma este primirea unei ordonanțe de predare a unor documente în data specificată. Acele documente au fost predate în timpul prevăzut de lege, fără niciun fel de comentariu sau altă problemă. Au fost preluate de către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cei care ne-au solicitat aceste documente. Dacă mi se specifică că au calitatea de suspect, numai atunci putem aplica prevederile legii, aplicând sancțiuni în funcție de ceea ce se specifică în actele emise de aceste instituții”, spune acesta.

Digi 24 scrie că „în perioada 2015-2022, aceste persoane ar fi solicitat și ar fi obținut 163 de credite de la mai multe CAR-uri din țară, folosind documente care conțineau date care nu erau reale, pentru a îndeplini condițiile necesare obținerii acestor împrumuturi. Aveau pe adeverințe salarii care erau mai mari pentru a putea lua credite mai mari. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6 milioane de lei, în jur de 1 milion de euro.”

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro