sâmbătă 22 iunie 2024

Angajări la stat. Se înființează un nou institut, în subordinea lui Rafila

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noi angajări la stat. Se înființează, prin Hotărâre de Guvern, ​Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate. Acesta se va afla în subordinea Ministerului Sănătății, condus de Alexandru Rafila. 

Principalul obiect de activitate al  ​Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate va fi „analiza serviciilor de sănătate din Romania în numele și pentru Ministerul Sănătății, în scopul fundamentării științifice a politicilor și strategiilor privind serviciile de sănătate, realizarea de cercetări operaționale, elaborarea de ghiduri și proceduri privind managementul serviciilor de sănătate”, potrivit Hotnews.ro.

Institutul va avea aproximativ 75 de angajați și va fi condus de un director general și un director economic, numiți pentru un mandat de 4 ani prin Ordin al ministrului Sănătății. De asemenea, Institutul va avea un Consiliu de administrație format din 7 membri (3 numiți de Ministerul Sănătății, unul de Institutul Național de Sănătate Publică, unul de Casa Națională de Asigurări de Sănătate și doi numiți de către universitățile de medicină și farmacie). Consiliul de Administrație va fi condus de un președinte, ales cu majoritate din numărul total al membrilor, pentru o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea de realegere.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro