duminică 26 mai 2024

Merkel cedează: relaxează restricţiile

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Germania va relaxa prudent restricţiile impuse din cauza pandemiei şi va redeschidă unele centre comerciale, dar mizează în acelaşi timp pe milioane de teste pentru a evita un al treilea val de infectări, relatează marţi AFP, potrivit AGERPRES.

Confruntată cu o saturaţie tot mai vizibilă a populaţiei faţă de restricţii, cancelarul Angela Merkel a recunoscut că populaţia doreşte ”intens” o revenire la o viaţă cât mai normală.

Angela Merkel le va propune miercuri liderilor landurilor germane să atenueze puţin limitarea contactelor sociale. Conform surselor cancelarul a stabilit direcţia: ”Ieşim dintr-o lungă perioadă de închidere şi trebuie să avansăm acum pas cu pas”.

În ultimele săptămâni Germania a autorizat progresiv, şi cu multe precauţii, redeschiderea şcolilor după ce acestea au fost închise două luni.

Angela Merkel a avertizat însa că oricând poate decide ”să apese frâna” din nou.

Totuşi, guvernul de la Berlin are în vedere ca strategia de relaxare să se baze pe efectuarea masivă de teste antigen. Distribuirea ”în mari cantităţi” a acestor teste rapide, ar trebui ”să permită în lunile următoare o influenţă pozitivă asupra evoluţiei pandemiei”. Obiectivul este ca până la începutul lunii aprilie toată populaţia germană să poată fi testată regulat şi gratuit.

Întregul personal al şcolilor şi grădiniţelor, precum şi elevii, vor avea acces săptămânal la teste antigen, la fel cum procedează alte ţări.

Companiile vor trebui de asemenea să-şi aducă o contribuţie şi să-şi testeze salariaţii care vin la serviciu.

În total 4.234.952 de persoane au primit cel puţin prima doză de vaccin (circa 5,1% din populaţia Germaniei) şi, din acestea, 2.159.412 au primit şi rapelul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro