duminică 3 martie 2024

Animalele de companie cu mutaţii genetice interzise

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Se întâmplă în Olanda, unde guvernul olandez a anunţat că doreşte să interzică deţinerea animalelor de companie cu mutaţii genetice care le fac să pară „drăguţe”. În aceastâ categorie intră și câinii cu bot scurt şi pisicile cu urechi pliate, informează AFP.

„Când este ales un animal de companie, oamenii aleg adeseori caracteristici pe care ei le consideră drăguţe, de exemplu câini cu botul scurt sau pisici cu urechile pliate”, se afirmă într-un comunicat publicat de Ministerul Agriculturii din Ţările de Jos, relatează Agerpres.

Lista cu animalele de companie vizate nu este încă stabilită. Animalele, deși sunt pe placul multor persoane din cauza mutațiilor genetice suferă în special probleme respiratorii şi artrită. Aceste probleme  vizează mai multe animale de companie, precum buldogul francez şi cel englez.

„Stăpânii lor sunt animaţi de cele mai bune intenţii, dar ignoră adeseori povestea sumbră a acestor animale şi suferinţa lor din cauza acestor caracteristici. Câinii cu botul prea scurt suferă, de exemplu, în mod constant din cauza unei respiraţii deficitare”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul olandez al Agriculturii.

Încă din iunie 2014, creşterea animalelor de companie care sunt afectate din cauza aspectului lor fizic a fost interzisă în Ţările de Jos. Din martie 2019 câinii al căror bot este mai mic decât jumătate din craniul lor nu mai pot fi crescuţi în această ţară. Dar comerțul ilegal există în continuare.

„Le facem viaţa mizerabilă unor animale nevinovate, doar pentru că noi credem că sunt ‘frumoase’ şi ‘drăguţe’. Este un subiect care mă afectează nu doar ca ministru, ci şi ca om”, , a declarat ministrul Piet Adema, membru al partidului Uniunea Creştină. „

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro