luni 25 septembrie 2023

ANPC, controale în zonele turistice: Să distrugem nesimțirea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat în această vară peste 3.000 de controale în zonele turistice. Inspectorii au găsit mizerie și multe produse expirate ce ajungeau în farfuriile turiștilor români. S-au dat amenzi de 17 milioane de lei și au fost închise 340 de unități turistice.

„Nu noi distrugem turismul, ci nesimţirea”, spune șeful ANPC. Horia Constantinescu.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în sezonul estival 2022, pe lângă structura de control de pe litoral şi din Delta Dunării, au mai fost încă patru structuri similare.
Este vorba despre Comandamentul Munte, care a verificat operatorii economici care
activează în industria ospotalităţii din zonele: Valea Prahovei, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Comandamentul Moldova – Bucovina, care a activat în Neamţ, Suceava, Iaşi,  Comandamentul Maramureş, care a verificat structurile turistice de pe Valea Izei, Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, iar Comandamentul Mehedinţi, care a controlat zonele Băile Herculane, Clisura Dunării.

În acest sezon, echipele de comisari ANPC au realizat 3.217 acţiuni de control, în toate regiunile menţionate. 

”Nu ne mândrim cu sancţiunile aplicate. Am fi mândri dacă ţara noastră ar fi promovată la adevărata ei valoare.Avem de pregătit sezonul de iarnă şi sper ca, măcar în ceasul al 12-lea, să se înţeleagă că ne dorim să aşezăm lucrurile pe un făgaş normal. Turismul depinde de calitatea serviciilor! Nu noi distrugem turismul, ci nesimţirea”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
Pentru neregulile constatate au fost date 2.520 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 16,9 milioane lei, au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 1,35 milioane de lei şi au fost închise temporar 340 de unităţi. 
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro