joi 7 decembrie 2023

Anunțul NATO despre racheta căzută pe teritoriul Poloniei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a oferit miercuri primele declarații după reuniunea de urgență a Alianței care a fost convocată ca urmare a prăbușirii unei rachete care a ucis două persoane pe teritoriul Poloniei.

Stoltenberg a spus că explozia de marți a avut loc după ce Rusia a lansat un atac masiv cu rachete împotriva Ucrainei, dar că nu există niciun semn că a fost un atac deliberat.

„De la începutul războiului ilegal al Rusiei în Ucraina NATO și-a sporit vigilența pe flancul nostru estic și monitorizăm continuu situația.

Investigația asupra acestui incident este în curs, trebuie să așteptăm rezultatul său dar nu avem niciun semn că acesta a fost un atac deliberat.

Nu avem niciun semn că Rusia pregătește acțiuni militare ofensive împotriva NATO”, a spus secretarul general al NATO, transmite Hotnews.

Potrivit primei analize, „incidentul a fost probabil cauzat de o rachetă de apărare aeriană ucraineană lansată pentru a apăra teritoriul Ucrainei împotriva atacurilor rusești cu rachete de croazieră”.

Vreau să fiu clar: aceasta nu este vina Ucrainei, Rusia poartă toată responsabilitatea în timp ce își continuă acest război ilegal împotriva Ucrainei.

Aliații NATO au subliniat astăzi că vom continua să susținem Ucraina în dreptul său la autoapărare”, a conchis Jens Stoltenberg.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat la rândul său că racheta care a aterizat în țara sa și a ucis două persoane a fost „probabil un incident nefericit”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro