luni 17 iunie 2024

Arafat: La Crevedia încă sunt cisterne care au scurgeri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că, la Crevedia pericolul nu a trecut încă. Potrivit acestuia, în zonă mai sunt cisterne care au scurgeri de GPL și că pompierii monitorizează situația. Situația se va termina atunci când gazul se va epuiza, a precizat el.

„La Crevedia încă sunt cisterne care au scurgeri foarte mici. Scurgerile mici sunt controlate de pompieri până la epuizarea lor. Este foarte dificil să intervii asupra lor. Este riscant.

Atunci trebuie să se scurgă și să se finalizeze situația.

Înțeleg că este una care avea scurgere mai importantă, dar sunt și altele acolo. Explozia putea să fie mult mai mare, dacă mai explodau și alte cisterne, de aceea operațiunea de răcire în timpul incendiului a fost extrem de importantă, mai ales că nu puteai să stingi focul respectiv.

Focul respectiv nu se stinge, fiindcă în momentul în care ai stins focul, GPL-ul este mai greu, curge și rămâne o perioadă la sol, și orice sursă de foc duce la explozii.

Faptul că au lăsat să ardă focul, dar au răcit cisternele din jur, era abordarea normală.

Intrând roboții la un moment dat, a redus expunerea pompierilor, și o parte din ei au fost retrași mai departe, altfel poate că am fi avut o problemă mai serioasă la explozia respectivă.

Acum scurgerea este monitorizată. Estimarea pe care am auzit-o ieri de la un coleg pompier este că ar putea să dureze două zile. Să vedem dacă va fi atât, sau dacă va mai dura.

Zona acolo este controlată, nu se circulă.

În acest moment nu există risc major. Risul este minim. Pompierii, dacă simt orice, vor duce la aplicarea unor măsuri de evacuare și de limitare la o distanță mai mare”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro