duminică 26 mai 2024

Arafat: zecile de răniți și morții sunt rezultatul neglijenței

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Duminică, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a comunicat că echipajele de pompieri vor efectua inspecții la stațiile de gaz petrolier lichefiat (GPL) din întreaga țară. Deja s-au desfășurat verificări anterior, însă Arafat a subliniat că în cazul stației din Crevedia nu se cunoștea că aceasta era în funcțiune. 

„Pompierii vor face acest lucru… se fac aceste controale, dar se fac de obcei acolo unde funcționează. Aici (n.r. la Crevedia) nu se știe că funcționa… dar așteptăm detaliile anchetei”, a declarat Raed Arafat. Șeful DSU a mai spus că zona Crevedia nu mai este în pericol. „În mod normal pericolul este terminat, incendiul este terminat, a fost pericolul de explozie, de aceea populația a fost evacuată”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, în ziua de duminică, autoritățile au informat că dosarul legat de incidentul de la Crevedia a fost preluat de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). În acest caz, se desfășoară investigații în mod obiectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, fapta având consecința unui dezastru.

Pentru ancheta în desfășurare, au fost implicati în echipă ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), experți din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR, specialiști de la Institutul Național de Expertize Criminalistice al Ministerului Justiției, experți de la INSEMEX Petroșani, inspectori ai Inspecției Muncii și ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, au detaliat purtătorii de cuvânt ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). Conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne, explozia survenită sâmbătă la stația GPL din Crevedia a cauzat un număr de 58 de persoane afectate. Tragicul incident a dus la decesul unei persoane, majoritatea victimelor rănite fiind angajați ai ministerului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro