duminică 21 aprilie 2024

Armand, în război cu BOR și PNL pe tema Catedralei Neamului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, se află în război cu PNL și Arhiepiscopia Bucureștiului, eparhie a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), după ce a declarat că Primăria va fi închisă din cauza consilierilor locali liberali și social democrați, care au luat banii de la funcţionarea primăriei şi i-au dat la Catedrala Mântuirii.

Armand este acuzată de PNL Sector 1 că nu a trimis bugetul local către autorităţile competente deşi hotărârea a fost aprobată de Consiliul Local în data de 12 februarie 2024.  Totodată, Arhiepiscopia Bucureștilor o acuză pe Clotilde Armand că folosește electoral subiectul Catedralei Mântuirii Neamului.

PNL Sector 1: Armand nu a trimis bugetul local către autorităţile competente

”Primarul Sectorului 1 NU a trimis bugetul local către autorităţile competente (Ministerul de Finanţe şi Trezorerie) deşi hotărârea a fost aprobată de Consiliul Local in data de 12 februarie 2024! Astfel, încalcă cu bună ştiinţă prevederile Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, respectiv art. 39. Alin (8): Ordonatorii principali de credite au obligaţia să transmită direcţiilor generale ale finanţelor publice bugetele locale, în condiţiile prezentei legi, în termen de 5 zile de la aprobarea acestora”, afirmă PNL Sector 1 într-un comunicat.

PNL Sector 1 arată că ”efectul încălcării legii este că nu poate opera plăţi din bugetul pe care îl are la dispoziţie, ceea ce duce tocmai la blocajul pe care îl reclamă”.

”Ce înseamnă pentru cetăţeni faptul că primarul nu a transmis bugetul către Ministerul de Finanţe şi Trezorerie? Doar câteva exemple: Blocarea investiţiilor şi a dotărilor din unităţile de învăţământ; Menţinerea riscurilor crescute în unităţile de învăţământ prin imposibilitatea implementării măsurilor de securitate în şcoli. Copiii din Sectorul 1 vor fi zilnic în potenţial pericol în locul în care ar trebui să fie în cea mai mare siguranţă; Oprirea plăţilor stimulentelor pentru persoanele cu dizabilităţi; Funcţionarea în sistem de avarie a serviciilor publice, cu posibilitatea blocării activităţii acestora, lucru interzis explicit prin lege; Proiecte extrem de importante şi urgente precum expertizarea unui bloc din Bucureştii Noi mai aşteaptă. Deşi starea de degradare în care se află periclitează zilnic vieţile celor care locuiesc în el şi nu numai”, spun liberalii din Sectorul 1.

Arhiepiscopia Bucureștilor: Armand se folosește electoral de Catedrala Mântuirii

Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat și a precizat că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale”.

„Legea nr. 261/2005, cu modificări ulterioare, prevede sprijin de la Bugetul de Stat și de la bugetele locale pentru construirea Catedralei Naționale, ridicată spre cinstirea memoriei tuturor eroilor români din toate timpurile. Sprijinul financiar primit din partea autorităților s-a oferit și se oferă doar în temeiul acestei legi a Statului român. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română mulțumește tuturor celor care au sprijinit-o și continuă să o sprijine în demersurile de finalizare a acestui proiect”, se mai arată în comunicatul biroului de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Clotilde Armand: Vom închide primăria. Au dat banii la Catedrala Mântuirii

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat joi că Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD, care au luat banii de la funcţionarea primăriei şi i-au dat la Catedrala Mântuirii.

Ea precizează că a depus deja o plângere penală săptămâna trecută, pentru că este interzis în lege să opreşti serviciul public.
”De astăzi nu vom mai avea internet în instituţie. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria şi voi informa fiecare cetăţean din sector despre cum este furat de coaliţia PSD PNL”, mai spune Clotilde Armand.

 

Primarul anunţa că va deschide un birou al registraturii în faţa sediului PSD din Kiseleff şi unul în faţa sediului PNL din Modrogan, ”să-i vadă o ţară întreagă cât de disperaţi sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniştiţi în continuare”.

CITIȚI ȘI: Liderii PNL și PSD sector 1, despre Clotilde Armand: Taie banii de la şcoli şi spitale/Pică blocurile peste oameni

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro