duminică 10 decembrie 2023

Asistentă filmată când culegea flori de soc cu pacientul în salvare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O angajată a Ambulanței Bihor a fost filmată când culegea flori de soc deși pacientul se afla în salvare. Femeia este recidivistă, în 2019 fiind filmată în timp ce fuma în salvarea aflată în misiune, scrie ebihoreanul.ro.

Totodată, un ambulanțier a oprit ambulanța la supermarket pentru cumpărături în timpul serviciului.

Situațiile au fost ilustrate cu filmări făcute cu telefonul mobil, în două plângeri înaintate de un fost ambulanțier, el însuși concediat după ce și-a dus mașina personală la spălătorie în timpul programului de lucru.

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor a primit luna trecută reclamațiile, însoțite de două filmări făcute cu telefonul. Plângerile au fost depuse de Marin Mierluț, fost ambulanțier la stația din Marghita.

Directorul executiv al SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, a declarat că imediat au fost demarate cercetările disciplinare în cazul celor doi, exact așa cum s-a întâmplat și acum doi ani, când Mierluț însuși s-a ales cu desfacerea contractului de muncă.

Potrivit acestuia, în urma cercetărilor, ambulanțierul Ioan Filip a fost sancționat cu o penalizare de 10% din salariu, pentru că nu ar fi făcut cumpărături pentru sine: „De fapt, a oprit să ia ceva de mâncare pentru pacientul din mașină”. Aceeași sancțiune a fost aplicată și asistentei, pentru participarea la respectivul act de indisciplină.

În ce privește „recoltarea” de flori de soc de către asistenta Simona Pop, lucrurile sunt mai complicate. „După constituirea Comisiei de disciplină care trebuie s-o cerceteze, doamna asistentă a intrat în concediu medical, astfel că procedura disciplinară a fost suspendată până la încheierea acestuia”, spune directorul executiv al SAJ Bihor.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro