duminică 15 septembrie 2024

Atac cibernetic: Noua Caledonie ținta unei amenințări

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marţi, Noua Caledonie a fost lovita de un atac cibernetic extrem de puternic, care a fost ulterior oprit. Guvernul din Caledonia a raportat că aceste evenimente au avut loc „la scurt timp după” anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la vizita sa în arhipelagul francez. Aceste informaţii sunt confirmate de AFP.

În Noua Caledonie, în timpul nopţii am fost ţinta unui atac cibernetic neobişnuit. Furnizorul nostru de internet a suferit un atac din exterior, care a avut drept scop blocarea reţelei noastre. Christopher Gyges, membru al guvernului local (loialiştii), a dezvăluit acest lucru într-o conferinţă de presă.

De atunci, „echipele guvernamentale și OTP (Oficiul Poștei și Telecomunicațiilor) au reușit să prevină acest atac înainte ca el să cauzeze pagube majore”.

Potrivit lui Gyges, atacul a avut loc în scurt timp după anunțarea venirii președintelui republicii în Noua Caledonie.

Marţi seara, Emmanuel Macron a părăsit Parisul pentru a merge în Noua Caledonie și a-și continua angajamentul de a rezolva tensiunile din arhipelag. Scopul său este de a instala o misiune care să stabilească o pace durabilă după revoltele violente care au avut loc și au dus la moartea a șase persoane.

atac cibernetic
atacuri cibernetice

Noul venit în oraş este domnul Macron, care a fost anunţat marţi puţin înainte de ora prânzului din Paris.

În lumea modernă, pericolele cibernetice sunt o amenințare constantă. Heroine II a fost victima unui astfel de atac în care milioane de e-mailuri au fost trimise simultan către rețeaua lor, încercând să o oprească și să împiedice desfășurarea activităților obișnuite. Expertul în securitate cibernetică, Gyges, a explicat că acest tip de atac are scopul de a crea haos și dezordine prin perturbarea comunicării între diferite părți ale rețelei.

În urmă cu câteva zile, au avut loc proteste violente în care şase persoane au murit, inclusiv trei tineri indigeni şi doi poliţişti francezi. Protestatarii au dat foc mai multor sedii comerciale şi autovehicule, au jefuit magazine şi au ridicat baricade pentru a bloca accesul la medicamente şi alimente. Situaţia devastatoare din aceste oraşe este o dovadă a frustrării pe care o simt mulţi cetăţeni faţă de guvernul lor corupt.

Potrivit Camerei de Comerț, aproximativ 150 de firme au fost jefuite și incendiate.

Partidele secesioniste cer guvernului de la Paris să anuleze reforma electorală şi să reia negocierile.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro