sâmbătă 15 martie 2025

„Au făcut România ţăndări”. Atacul lui Tudose la partenerii de coaliție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

„Au făcut România ţăndări” spune europarlamentarul PSD Mihai Tudose despre colegii de coaliție de la PNL. El a mai afirmat că liberalii au achiziţionat sute de milioane de vaccinuri la care statul român încă mai plăteşte şi a mai amintit de izoletele de 75.000 de euro şi de spitalele care ardeau în fiecare zi, dar şi de criza energetică.

foto: Facebook/Mihai Tudose

„Au făcut România ţăndări”. Liderul PSD, atac la PNL

 

Mihai Tudose a fost întrebat, vineri, la Antena 3 CNN, despre afirmaţia potrivit căreia liberalii pot face reformele ldoar cu partidele de dreapta. 
”Au guvernat singuri de capul lor şi cu toată dreapta unită, cu USR, cu ce au mai avut ei acolo. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte, o parte din electorat îşi aduce aminte de guvernarea 1996 – 2000, când guvernau 20 de partide mici şi îngrozitor de mici. PNŢCD-ul şi PNL erau actorii principali şi au făcut România ţăndări.
Dacă tot vorbim de ei, sunt singurii care ştiu să guverneze, ne aducem aminte ce au făcut în ultimii ani când au guvernat ei singuri. Şi începem de la sutele de milioane de vaccinuri la unele mai plătim şi de altele nu ştim cum să scăpam, despre izoletele de 75.000 de euro, despre spitalele care ardeau în fiecare zi câte unul, despre criza energetică, despre cum primul ministru liberal a venit foarte frumos în faţa naţiunii şi a zis ”Ştiu că legea mă obligă să măresc pensiile, dar nu o fac”.
Şi a închis scandalul în cinci minute. Hai să vorbim despre ce au făcut ei când au fost singuri la putere, că au fost stăpâni pe moşie. Şi hai să vedem ce înseamnă PSD-ul la guvernare, cu prim-ministru PSD, 8% aproape din PIB investiţii. Ce mari reforme au făcut? Au făcut «România educată»”, a afirmat Mihai Tudose, potrivit Ziare.com

Dispute în coaliția din România și pe ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor

Sunt multe dispute între liderii coaliției în preajma alegerilor parlamentare și prezidențiale. Una dintre dispute are în vedere ridicarea pragului de impozitare a pensiilor.

PSD vrea Ordonanță de Urgență dată de Guvern, PNL susține că ridicarea plafonului ar trebui stabilită prin lege.

„Logica ar trebui să ne conducă la un vot rapid în Camera Deputaţilor. Acest proiect a trecut de Senat, a fost votat în unanimitate, se află la votul final în Comisiile de buget, finanţe şi de muncă şi în câteva ore ar putea trece de votul în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul acesta de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 a fost gândit într-o coerenţă logică.

Dacă noi nu includeam reforma pensiilor în PNRR, probabil că ar fi fost spulberată această logică. Însă, noi am gândit aşa: întâi se digitizează toate dosarele de pensii, de la dosarul cu şină, la dosar în formal electronic, apoi se realizează recalcularea pensiilor. Ulterior, ţinând cont că sunt persoane a căror pensie rămâne neschimbată, să fie crescut plafonul de impozitare a pensiilor. Asta este gândirea în materie de pensii pe care PNL a avut-o nu de ieri, de azi, a avut-o constant din anul 2022.”, a explicat Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, despre noile dispute din coaliție, potrivit Agerpres.

Turcan: E o chestiune de competiţie politică

 

Întrebată de ce, totuși, a fost nevoie de un alt proiect care să fie trecut prin Guvern, Raluca Turcan a răspuns: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare, nu pot fi puse la îndoială. Digitizarea pensiilor a fost lansată în mandat PNL. Includerea reformei pensiilor, inclusiv ca obligativitate de a face această reformă, a fost făcută în mandat PNL, proiectul de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în anul 2022, a trecut de Senatul României, votat de parlamentari de la toate partidele, deci nu e o chestiune de a încerca să maximizezi politic nişte măsuri bune luate, ci e o chestiune obiectivă. Proiectul e la vot în Camera Deputaţilor, Cameră decizională”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro