joi 7 decembrie 2023

AUR s-a ales cu plângere penală pentru caricaturi cu Cîţu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru a depus o sesizare la CNCD împotriva reprezentanţilor AUR. Acesta a a anunţat, sâmbătă, că a făcut plângere la procurorul general pentru instigare la violenţă.

Motivul invocat este faptul că partidul promovează caricaturi ale premierului Florin Cîţu în care acesta este asociat cu Adolf Hitler, notează News.ro.

Muraru este reprezentant special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei.

Vicepreședintele PNL susţine că “reprezentarea printr-o scandaloasă caricatură a primului-ministru al României ce aduce cu a celui mai atroce dictator din istoria Europei, Adolf Hitler, este nu doar o calomnie majoră, dar şi o insultă inacceptabilă la adresa milioanelor de victime ale Holocaustului”.

“Această ultragiere a victimelor Holocaustului din partea AUR este una continuă, prin instrumente şi metode din ce în ce mai violente. AUR utilizează în permanenţă tehnici abominabile pentru readucerea în viaţa publică a simbolurilor naziste sau fasciste. Încercările de reabilitare ale criminalilor de război de la tribuna Parlamentului, violenţa fizică şi simbolică utilizată în spaţiul public, ameninţările cu moartea, proferarea de teorii conspiraţioniste, utilizarea arsenalului revizionist, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului prin folosirea mesajelor din perioada anilor 30-40, toate acestea trebuie să ia sfârşit”, afirmă  Alexandru Muraru într-un comunicat de presă.

Pentru acesta, etichetarea unui oponent politic prin folosirea imaginii lui Adolf Hitler este ”una dintre cele mai detestabile acţiuni politice”.

″În aceste circumstanţe, am depus o sesizare la procurorul general pentru încălcarea articolului 369 din Codul Penal care prevede că ”incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă” şi se pedepsesc cu închisoarea de la 1 până la 5 ani. De asemenea, am sesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că niciunei persoane, cu atât mai mult cu cât ocupă o funcţie publică, nu îi sunt permise astfel de derapaje care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului”, arată Muraru.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro