sâmbătă 13 aprilie 2024

Autostrada de pe Valea Prahovei, o ‘variantă fantasmagorică de traseu’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Proiectul pentru Autostrada de pe Valea Prahovei s-a blocat într-un cost de 9 miliarde de euro. Un kilometru de autostradă ar urma să coste în jur de 87 de milioane de euro, iar aarianta de traseu aleasă „câștigătoare” propune soluții tehnice „aberante”, „fantasmagorice” și „gogorițe” care majorează prețul incredibil de mult, arată Hotnews.

Detaliile încă nu au fost definitivate, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că nu le acceptă. Totuși, el și CNAIR sunt acuzați de opoziție că au scăpat din frâu derularea contractului. Pentru studiul de fezabilitate care trebuie finalizat contractual în septembrie 2023 nici măcar nu s-a trecut de prima etapă.

„Dacă tu pui din burtă niște trasee și niște soluții tehnice aberante nu vor ieși că sunt ok. Dacă tu pui tunel de 14 kilometri la Câmpina, Doamne iartă-mă, e o aberație, e o soluție pusă la mișto…este absolut evident că între Ploiești și Câmpina nu ai nevoie de niciun tunel, este câmpie. Nu are niciun sens ”, consideră Ionuț Ciurea de la Asociația Pro Infrastructura.

Vina o poartă CNAIR, care trebuia să verifice situația și să îl țină „în frâu” pe consultant pentru a livra ceva viabil, a adăugat Ionuț Ciurea.

„Calendarul contractual a fost complet scăpat din mână de domnul Grindeanu.

Consultantul a venit în decembrie cu o variantă fantasmagorică de traseu, atehnică, cu un tunel continuu de 14km într-o zonă relativ ușoară de traseu, unde Valea Prahovei este largă, în zona Câmpina, unde autostrada se poate construi la zi. Un astfel de tunel de 14km a cărui pantă urmează cota naturală a terenului (ca unul de metrou) este în mod evident o gogoriță ”, a afirmat fostul ministru Cătălin Drulă pentru HotNews.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro