luni 17 iunie 2024

Azilele groazei. Ciolacu: Desființăm cu totul instituțiile implicate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, joi, suspendarea din funcție mai multor persoane implicate în scandalul azilelor groazei, între care și a șefului Inspecției Muncii. Șeful PSD a mai spus că este necesar să fie „desființate toate insituțiile care s-au dovedit incapabile să facă față”.

” Suntem la finalul controlului la nivel naţionale pe care l-am cerut în şedinţa de Guvern şi deja există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Marcel Ciolacu a arătat că există ”o situaţie de netolerat, judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin, toate sub ochii funcţionarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave, închise sau cu activitatea suspendată”.

”Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe astfel de cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanţa, Marmamureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1. Solicit ca toţi şefii Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, celebrul AJPIS, din aceste judeţe, plus şeful agenţiei municipale Bucureşti, să fie urgent suspendaţi din funcţie, până la finalizarea anchetelor disciplinare, totul legal”, a spus premierul Ciolacu.

Şeful Executivului a mai spus că ”a descoperit că există o problemă uriaşă şi cu munca la negru”.

”Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul mei de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria.
Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment”, a spus Ciolacu.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro