vineri 14 iunie 2024

Băluță îl acuză pe Nicușor Dan că își asumă ‘nemeritat’ refacerea Pasajului Unirii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăria Sectorului 4 susţine că primarul general al Capitalei Nicușor Dan ar încerca să-şi asume „nemeritat” efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului Unirii, în condiţiile în care acest obiectiv se află în administrarea sectorului, care a şi obţinut finanţarea necesară de la Guvern.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis marţi AGERPRES, din aprilie 2022, Pasajul Unirii şi Planşeul Unirii, două obiective de importanţă strategică pentru Capitală, se află în administrarea sectorului.

„Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi-a asumat întru totul responsabilitatea punerii în siguranţă şi a consolidării celor două obiective de infrastructură. În acest sens, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a efectuat lucrările de punere în siguranţă a pasajului rutier încă din vara anului trecut, iar în paralela contractat servicii specifice în vederea efectuării celor două expertize tehnice realizate de către specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi care încadrează atât Planşeul Unirii, cât şi Pasajul Unirii în starea tehnică IV – nesatisfăcător, ce impune intervenţii de urgenţă”, se explică în comunicat.

În prezent, Sectorul 4 este autoritatea contractantă în cadrul procedurii de licitaţie publică privind proiectarea şi realizarea lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii, se precizează în comunicat.

Conform acestuia, şi finanţarea lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii a fost obţinută de Sectorul 4, ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă, prin care Executivul a alocat administraţiei locale suma de 150 de milioane de euro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat, luni, la Digi 24, că lucrările de reparaţii la planşeul din Piaţa Unirii nu vor începe mai devreme de 2025.

El a menţionat că marţi, la sediul Primăriei Capitalei, va avea loc o întâlnire a specialiştilor, dar şi a reprezentanţilor PMB, ai Primăriei Sectorului 4 şi ai Apelor Române, pentru a discuta despre coordonarea lucrărilor

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro