miercuri 27 septembrie 2023

Banca Națională a scăpat inflația de sub control

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul lider al PNL, Florin Cîțu a postat pe Facebook care este soluția pentru a scădea rata inflației. Cîțu crede că Banca Națională a scăpat inflația de sub control.

Potrivit acestuia România se va confrunta cu o rată a inflației cu două cifre și numai Banca Națională și Ministerul de Finanțe pot veni cu soluții pentru scăderea acesteia.

Inflația va genera efecte puternice în economie.

”BNR recunoaște că a scăpat inflația de sub control. Urmează dobânzi mai mari și o rată a inflației cu două cifre până în 2024 cel puțin.

BNR confirmă că cel puțin 65% din rata inflației se datorează factorilor interni (așa cum am tot spus). BNR influențează CORE2-inflația de bază.

„Rata anuală a inflației CORE2 ajustat și-a accentuat trendul ascendent în prima lună a trimestrului II, inclusiv în raport cu previziunile, dar și l-a temperat apoi, ajungând la 9,1 la sută în luna mai, de la 7,1 la sută în martie, ”

Excedentul de cerere alimentează creșterea prețurilor în continuare. Prețurile sunt determinate de cerere și ofertă. Atât timp cât există excedent de cerere prețurile nu au cum să scadă. Din contră, vor continua să crească într-un ritm accelerat alimentând rata inflației în perioada următoare. Din păcate, BNR confirmă că în acest moment aleargă după rata inflației.

„Evoluția face probabilă o reamplificare vizibil peste așteptări a excedentului de cerere agregată în acest interval, dar relativ moderată.”

Soluția pentru inflație mica și dobânzi mici? La BNR+MF.

Responsabilitatea pentru inflație mare și dobânzi mari?

#RomaniiTrebuieSaStie”, se arată în postarea de pe Facebook.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro