miercuri 28 februarie 2024

BAT anunţă rezultate remarcabile în primul raport anual combinat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

BAT optimizează raportarea de sustenabilitate a companiei cu primul său Raport anual combinat al performanţei de business şi sustenabilitate, care include informaţii detaliate despre acţiuni în domeniul sustenabilităţii şi obiectivele de mediu, sociale şi guvernanţă (ESG) în raportarea anuală statutară, conform unui comunicat remis redacţiei. Această abordare precede cerinţele globale viitoare pentru companii de a extinde domeniul de aplicare şi de a îmbunătăţi calitatea informaţiilor legate de durabilitate pe care acestea le publică.

Potrivit sursei citate, prin intermediul acestui raport au fost anunţate obiective noi sau actualizate, precum:

• atingerea nivelului de 30% surse de energie regenerabile cu doi ani mai devreme faţă de ţinta iniţială – anul 2025, rezultând astfel revizuirea acestui prag la 50% surse de energie regenerabile până în 2030;

• creşterea pragului iniţial de 15% de reducere a deşeurilor rezultate din operaţiunile BAT până în 2025 la 25%;

• extinderea domeniului de aplicare a anjagamentului BAT pentru 100% ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile şi la alte materiale decât plastic şi

• stabilirea unui nou obiectiv de conversie zero a ecosistemelor naturale în lanţul său de aprovizionare cu tutun până în 2025.

„Suntem mândri să ne îmbunătăţim tot mai mult raportarea de sustenabilitate cu primul nostru raport anual combinat al performanţei de business şi sustenabilitate. Este tot mai larg semnalat faptul că problemele de sustenabilitate şi din aria ESG au un impact semnificativ atât asupra societăţii, cât şi asupra performanţei unei companii. Un raport combinat de busines şi sustenabilitate reflectă angajamentul nostru puternic faţă de raportarea transparentă şi de integrarea durabilităţii şi a aspectelor ESG în modul în care ne gestionăm afacerea.

Continuăm să facem progrese în promovarea strategiei noastre de sustenabilitate şi construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow. Odată cu transformarea afacerii noastre, reducem impactul asupra sănătăţii şi ne stabilim noi obiective. În 2022, de exemplu, numărul consumatorilor care folosesc produsele noastre care nu implică arderea tutunului a crescut la 22,5 milioane şi, totodată, am redus emisiile de GES (gaze cu efect de seră) din Scopul 1 şi 2 cu 15% faţă de 2021. Ştim că avem încă multe de făcut şi suntem nerăbdători să atingem obiectivele ambiţioase asumate.”, spune Mike Nightingale, Director de sustenabilitate în cadrul BAT.

Acest raport include, de asemenea, rezultatele primei Evaluări de Dublă Materialitate a BAT, o abordare a evaluării impactului care ajută compania să stabiliească cele mai importante priorităţi şi acţiuni de sustenabilitate. O astfel de abordare analizează nu doar modul în care afacerea impactează problemele de sustenabilitate, ci şi modul în care aspectele legate de sustenabilitate afectează afacerea. Rezultatele evaluării dublei materialităţi au contribuit deja la formularea strategiei BAT şi vor continua să facă acest lucru în 2023 şi ulterior. Aceste evaluări ajută companiile să-şi ajusteze obiectivele şi planurile de acţiune şi să genereze îmbunătăţiri importante în asigurarea sustenabilităţii, se menţionează în comunicat.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro