BAT a lansat miercuri seară expoziția temporară FULL SPECTRUM EXPERIENCE la Galeria SENAT din București. Curatoriată de One Night Gallery, platforma de promovare a artei românești contemporane, vernisajul explorează diferitele fațete actuale ale feminității și rolul modern al femeii în societate, dincolo de stereotipii și convenții. BAT și-a asumat misiunea de a construi un viitor mai bun, iar activitățile care încurajează incluziunea, inovația socială și sprijinirea comunităților locale de artiști sunt un pilon central în strategia companiei.
10 artiști contemporani din domeniul fotografiei, ilustrației, bijuteriei, artelor digitale sau interactive, designului vestimentar și sculpturii s-au alăturat proiectului, iar lucrările acestora sunt o demonstrație asupra diverselor forme de feminitate ce pot fi explorate prin artă. Astfel, până duminică 18 septembrie pot fi vizionate la SENAT Galerie (Str. Baiculesti 29) zece lucrări semnate de Raluca Ciornea și Felicia Simion [fotografie], Ștefan Radu Crețu și Misha Diaconu [sculptură], Wanda Hutira și Alex Nimurad [ilustratie], Rizi [artă interactivă], Tammy Lovin [artă digitală], Adina Grapa [design vestimentar], Contemporia [bijuterie].
În cadrul evenimentului de lansare, care a reunit peste 400 de participanți (antreprenori, artiști, creatori, oameni de business și media), lucrările expuse au facut obiectul unei licitații în urma căreia participanții și-au putut adjudeca lucrări din expoziție. Fondurile strânse în cadrul licitației vor fi donate integral Asociatiei ANAIS, una dintre mai active organizații în domeniul promovării, respectării și apărării drepturilor femeilor din România.
„Ca una dintre cele mai mari companii la nivel internțional, avem o responsabilitate cu atât mai mare de a genera un impact social pozitiv. O direcție prioritară în acest sens pe plan local este de a suține demersuri culturale și comunități de artiști care, prin creația și mesajele lor, aduc în prim-plan valori în care ne regăsim, precum incluziune, diversitate, inovație, sustenabilitate și curaj. Mulțumim partenerilor care ne sunt alături, deoarece împreună putem construi pe baza acestor valori și contribui la un viitor mai bun”, au declarat reprezentanții BAT.
„Prin programele sale, Asociatia ANAIS a dat până în prezent o voce unui număr de peste 12.000 de femei în România (însemnând programe de consiliere juridică celor care au trecut prin situații complicate, consiliere emoțională sau chiar adăpost), de la înființarea sa, în anul 2011. Fiecare dintre noi are puterea de a schimba ceva, prin gesturi care pot părea mici nouă, dar semnificative pentru ceilalți. De aceea, ne bucurăm să fim parte din acest proiect, care mobilizează mai multi actori sociali – acest lucru înseamnă că vocile femeilor din România au fost auzite deja și că facem pași înainte”, declară Carmen Nemeș, Președintele Asociației ANAIS.
BAT, lider global în domeniul bunurilor de larg consum și liderul local al pieței de tutun, și-a asumat misiunea strategică de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow) pentru comunitățile în care activează și pentru societate. BAT investește permanent în proiecte cu impact pozitiv pentru societate și comunități și susține anual programe care facilitează accesul la cultură, istorie și spații publice de calitate în comunitățile noastre.
În România, BAT investește aproximativ un milion de euro în evenimente culturale și sprijină comunitatea artistică locală prin susținerea unor festivaluri de muzică renumite precum Electric Castle sau SummerWell, dar și evenimente de design precum Romanian Creative Week sau evenimente culturale precum Strada de C’Arte.
Comentează pe FACEBOOK