joi 30 mai 2024

Becali și preoții au un plan pentru a acționa pe Calea Victoriei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Finanţatorul echipei FCSB, George Becali, a anunţat că va merge, duminică, pe Calea Victoriei, cu preoţi, să sfinţească traseul pe care se va desfăşura marşul Bucharest Pride.

Conform Agerpres, sâmbătă, într-o apariție televizată, Becali a menționat următoarele:”Nu ne putem opune. Ce putem face noi? Când ei fac un marş, nu protestăm, că ei sunt liberi să facă ce vor. Şi noi suntem liberi să sfinţim locul, adică să curăţim de duhuri. De exemplu, pe Calea Victoriei, mâine, la ora 6, o să fie o lucrare de sfinţire a locului, de curăţire a duhurilor necurate, că pe acolo, pe unde trec ei, lasă duhuri rele şi fac accidente oamenii, mor oameni după aia”.

El a declarat că nu îl deranjează că persoanele LGBT doresc să se căsătorească prin parteneriat civil, dar nu susține adopția și căsătoria lor în cadrul bisericii.

„Niciodată adopţie şi niciodată căsătorie în biserică. (…) Duhurile rele, dracii rămân în urma lor pe Calea Victoriei şi fac oamenii accident cu maşina mâine, poimâine, peste o săptămână. Eu nu am treabă cu ei. Acum sunt mai liberal, înainte eram radical. Acum m-am gândit – stai că oamenii nu au nicio vină, eu nu mai dau vina pe om, eu dau vina pe păcat, pe drac, care îl pune pe om să facă păcat. (…) Ce pot să fac eu? Merg pe Calea Victoriei şi sfinţesc cu agheasmă, că mai rămân draci pe acolo, pe o trecere de pietoni, pe o scară de bloc. (…) Mâine, la ora şase, cu preoţi”, a susţinut Becali.

Sâmbătă, Asociația ACCEPT va organiza marșul Bucharest Pride 2023, un eveniment dedicat comunității LGBTQIA+, ce va avea loc pe traseul Calea Victoriei, Pod Națiunile Unite, Bulevardul Națiunile Unite, până la Parcul Izvor.

„An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-şi celebra identitatea, pentru a-şi face vocea auzită şi pentru a-şi revendica dreptul la o viaţă demnă. Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marşului însoţite de oamenii pe care îi iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumuseţea diversităţii familiilor. Se anticipează că în 2023 va fi depăşit recordul de participanţi înregistrat la ediţia anterioară, când peste 15.000 de persoane au răspuns pozitiv invitaţiei de a se alătura marşului diversităţii”, precizează Asociaţia ACCEPT, într-un comunicat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro