sâmbătă 13 aprilie 2024

BILANȚ MApN: Iohannis și Orban, mesaj pentru militari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministerul Apărării Naţionale și-a prezentat, marți, bilanțul pe anul 2019. Cu această ocazie, premierul Ludovic Orban a declarat că ‘este extrem de important ca Armata Română să fie bine înzestrată, pentru a face față amenințărilor’.

“Vreau să vă transmit respectul, aprecierea şi recunoştinţa noastră pentru modul în care Ministerul Apărării, Armata Română îşi exercită misiunea fundamentală pentru România, apărarea ţării. Trăim o perioadă dinamică în care se întâmplă multe lucruri, se generează diferite ameninţări la adresa României vizibile sau mai puţin vizibilă şi este extrem de important ca Armata Română să fie bine înzestrată, bine pregătită, să fie bine integrată în dispozitivul NATO şi dispozitivul stabilit în cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii pentru a face faţă acestor ameninţări şi provocări care îmbracă forme mult mai subtile şi care pot să genereze pericole care nu sunt neapărat pericole pe câmpul de luptă cu care suntem mai puţini obişnuiţi”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a precizat că  “trebuie asigurată îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață ale militarilor”.

Militarii români aduc o contribuție majoră și în cadrul operațiilor și misiunilor sub egida NATO și UE. (…) Creșterea alocărilor bugetare presupune acordarea unei atenții sporite modului în care sunt cheltuiți acești bani, modului în care se lansează programele strategice de înzestrare pentru armată, în concordanță cu prioritățile reale ale Apărării, și modului în care Ministerul Apărării derulează contractele, cu ritmicitate și urmărind încadrarea în termenele stabilite.

Această finanțare trebuie să asigure și o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, o adecvare a exercițiilor planificate la realitățile conflictelor contemporane și o implicare corespunzătoare a aliaților și a partenerilor noștri în aceste exerciții, desfășurate într-un mediu întrunit, complex și dinamic.

În plus, din aceste sume alocate domeniului Apărării, este necesar să fie asigurată și îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață ale militarilor, pentru că ei reprezintă resursa cea mai de preț a Armatei României, precum și a noastră, a tuturor celor care purtăm responsabilitatea apărării țării”, a explicat Iohannis.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro