sâmbătă 22 iunie 2024

Poliția, la bilanț! Cazul Caracal, incompetență și nepăsare!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Poliția Română și-a prezentat, miercuri, bilanțul pe anul 2019. La eveniment au luat cuvântul atât Liviu Vasilescu, cât și premierul desemnat Ludovic Orban.

Şeful Poliţiei Române a recunoscut că pregătirea deficitară și lipsa de implicare a şefilor din Poliţie au dus la tragedii precum cea de la Caracal sau moartea agentului din Timiș.

„A fost anul care a evidenţiat lipsa de implicare de la unii manageri şi pregătirea deficitară a unor poliţişti. Toate au condus la tragedia de la Timiş în care un coleg de-al nostru şi-a pierdut viaţa şi de la Olt, în care cele două fete au dispărut”, a spus Liviu Vasilescu.

Potrivit acestuia, tragedia de la Caracal a fost catalizatorul reformelor în sistem.

„Sunt conştient că trebuie să continuăm procesul de reformă demarat ca urmare a cazului Caracal, acesta fiind un moment de cotitură în activitatea poliţiei care a determinat nevoile schimbării majore”, a adăugat şeful Poliţiei Române.

Totodată, Ludovic Orban a percizat că, „din păcate, Poliţia întotdeauna a fost un câmp de luptaă pentru oameni influenţi, fie că au bani, fie că au funcţii politice”.

„Din păcate, Poliţia întotdeauna a fost un câmp de luptaă pentru oameni influenţi, fie că au bani, fie că au funcţii politice. E un întreg campionat în materie de competiţie pentru a recomanda şefi de poliţie, la nivel de oraş, inclusiv la nivel de secţie de poliţie. Nu mai zic de inspectori şefi la judeţ”, a afirmat Orban.

„Trebuie redefinit un mecanism foarte clar, foarte obiectiv, cu proceduri transparente, în care orice funcţie importantă, orice funcţie de conducere, să fie rodul unei examinări obiective, care să se facă pe baza unor criterii care să nu ţină cont de altceva decât de cariera poliţistului”, a adăugat Orban.

În cadrul aceluiași eveniment, ministrul Marcel Vela a anunțat că a fost alocat pentru Poliţie un buget mai mare decât anul trecut.

„A fost alocat ministerului şi IGPR un buget mai mare faţă de cel de anul trecut. Totodată, am redistribuit autospeciale de la alte structuri, inclusiv de la aparatul central al ministerului, către unităţile operative. Am aprobat ca un număr important de indicatori de excelenţă să fie acordat poliţiştilor din teren, cei care sunt în prima linie în lupta cu infracţionalitatea”, a spus Vela, prezent la bilanţul activităţii Poliţiei Române pe 2019.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro