luni 17 iunie 2024

Bode a cerut retragerea cărții publicate pe baza doctoratului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

​​Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat, a declarat pentru edupedu.ro, președintele Comisiei de Etică, Dacian Dragoș. 

Potrivit sursei citate, editura a anunțat că dă curs solicitării, iar cartea „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual” nu se mai află în circulație sau comercializare.

“Am primit mesaj de la ministrul Lucian Bode, cum că a cerut editurii să retragă cartea, iar editura a spus că așa va face și că nu se mai află în circulație sau comercializare cartea”, a spus Dacian Dragoș.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Comisia de Etică i-a cerut, pe 11 ianuarie, lui Bode corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei. De asemenea, sesizează CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro