joi 30 mai 2024

Boloș: Nicio grabă în rezolvarea problemei pensiilor speciale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, nu se grăbește să rezolve problema pensiilor speciale, care ar putea impiedica România să obțină o nouă tranșă din PNRR. Boloș spune că până în iunie e timp să fie adoptat proiectul de lege, care să corespundă cerințelor Comisiei Europene.

Aveam acest termen până la sfârșitul anului trecut (pentru legea pensiilor speciale-n.r.), dar așa cum domnul prim-ministru a dispus în ședința de Guvern de ieri, pentru cererea de plată numărul 3, termenul de depunere a ei este sfârșitul semestrului I al anului 2023.

Cred eu că există timp suficient pentru ca forma finală a legii să fie în acord cu conținutul jalonului, respectiv să avem îndeplinite cerințele privind sustenabilitatea și contributivitatea, pentru că acestea sunt cerințe de bază a acestui proiect de lege”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene într-o intervenție la Radio France International.

Proiectul de lege privind pensiile speciale este blocat în Senat, la Comisia de buget-finanțe, care trebuie să dea aviz, dar și la cele raportoare: Munca, Apărarea și Justiția. La nivel de Coaliția a fost format și un grup special pentru a asigura coerența proiectului și faptul că va trece de CCR.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro