duminică 3 martie 2024

Brățara electronică, cumpărată de Guvern la un preț enorm

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul este acuzat că va plăti de 16 ori mai mult pe dispozitivele de monitorizare a agresorilor față de prețul pieței. 

”Guvernul României va plăti 16.000 de lei pentru UN SINGUR dispozitiv de monitorizare a agresorilor, în timp ce pe piaţa liberă se vând cu sume de până la 1.000 de lei bucata. Da, aţi citit bine, o diferenţă de aprox. 15.000 de lei pe bucată! La data de 12 ianuarie 2022, Guvernul României a alocat printr-o Hotărâre de Guvern fabuloasa sumă de 241 de milioane de lei pentru achiziţionarea a 15.000 de astfel de kituri de monitorizare pentru următorii 4 ani”, scrie deputatul independent Bogdan Bola (ex. PNL) pe Facebook.

Parlamentarul susține că, în urma consultărilor cu specialiștii în domeniu, a rezultat că astfel de dispozitive nu ar trebui să coste mai mult de 1000 de lei pe piața liberă și nicidecum nu ar putea să ajungă la 16.000 de lei pentru un singur exemplar.

Bola susține că va depune o interpelare parlamentară privind ”costurile exorbitante” și că va încerca să blocheze ”bătaia de joc la adresa banului public”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunţat, miercuri, adoptarea în Guvern a proiectului privind implementarea brăţării electronice pentru agresori, în primă fază urmând a se achiziţiona, în acest an, 964 de chituri de supraveghere. Proiectul pilot se va desfăşura pe 4 ani, iar iniţial aceste brăţări vor fi introduse în trei judeţe şi Municipiul Bucureşti, iar începând cu 2026, monitorizarea electronică se va realiza pentru toate cazurile prevăzute de legea 146 / 2021.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro