Bucureștiul pe lista Forbes ca destinație de vacanță

Ann Abel este jurnalistă de călătorie, cu multe premii obținute în ultimii 19 ani, ultimul obținut ca senior editor la Forbes Life.

Jurnalista a scris despre 600 de destinații, excursii de aventură, operatori și hoteluri din 97 de țări. Ultima recomandare este o călătorie în București. Recomandarea a fost făcută în prestigioasa revistă americană de afaceri Forbes.

„Îmi plac orașele cu o viață civică care nu se învârte în jurul meu, ca turist. Îmi plac locurile care nu sunt evidente. Îmi plac orașele cu istorii complicate, cu arhitectură care nu este întotdeauna minunată și cu un simț palpabil de transformare și schimbare. Îmi plac mai ales orașele cu o viață civică care nu se învârte în jurul meu, ca turist. Și așa, m-am gândit că aș vrea Bucureștiul”.  Acesta a fost motivul pentru care Ann Abel s-a decis să viziteze capitala României.

Ea a scris un amplu reportaj despre „Parisul Estului”, recunoscut cu un secol în urmă „pentru arhitectura Art Nouveau și Art Deco în stil francez și viața culturală vibrantă”. Jurnalista spune că orașul a cunoscut transformări „brutale” în secolul XX, din cauza războiului, a regimului comunist, dar și a cutremurului din martie 1977.

„Orașul a pierdut o mare parte din acea grandoare. A fost înlocuit cu ceva mai interesant: un amestec de rămășițe Art Nouveau – cum ar fi vechile vile care se întind pe bulevarde largi la nord de centrul orașului, parcuri elegante construite în jurul unor lacuri romantice și o replică completă a Arcului de Triumf – și comunist brutal – blocuri de apartamente. Și apoi este Palatul Parlamentului, poate cel mai mare monument al Europei pentru conducerea greșită a comunismului și megalomania”.

„De fapt, Bucureștiul se simte ca un loc în care cerneala nu s-a uscat prea mult pe cărțile de istorie. Istoria niciunui loc nu este complet scrisă, desigur, dar aici, unele schimbări dramatice și revoltă au fost destul de recente. Încă mai puteți vedea cicatricile de glonț pe clădirile din ceea ce se numește acum Piața Revoluției, unde în 1989, Ceaușescu a fost unul dintre ultimii dictatori comuniști europeni căzuți, într-o revoluție care a fost una dintre cele mai sângeroase”, a mai scris jurnalista.

Jurnalista recomandă turiștilor Centrul Vechi, pentru că orașul „și-a câștigat reputația pentru viața de noapte”. Tot ea recomandă și câteva hoteluri și restaurante, unde poți servi feluri diversificate, „deși mâncarea românească încă tinde să se îndrepte către varză umplută cu carne de porc și carne de vită”.

Alte locații pe care jurnalista de la Forbes le recomandă pentru a fi vizitate sunt bisericile ortodoxe și micile capele din jurul orașului, precum Biserica Stavropoleos, sau Ateneul Român, „superb în interior”.

Turul orașului s-a încheiat la hotelul Athenee Palace Hilton București.

„Chiar dacă am fost fericită să mă aflu într-un oraș care nu se învârtea în special în jurul turiștilor ca mine, am fost, de asemenea, recunoscătoare că m-am aflat într-un hotel care ne-a îngrijit foarte bine”, a încheiat Ann Abel articolul.

Comentează pe FACEBOOK