vineri 14 iunie 2024

Burduja îl trage la răspundere pe Nicușor Dan: De ce se întâmplă asta?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, îl atacă, miercuri, din nou, pe Nicușor Dan. Acesta îl trage la răspundere pe actualul edil cu privire la ultima mare avarie la sistemul de termoficare. „E normal ca într-o mare capitală Europeană, în 2024, să fie zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă? Nu. De ce se întâmplă asta?”, întreabă Burduja.

 

 

Candidatul PNL la Primăria Capitalei: Investiţiile au fost prea puţine şi prea lente

 

”Avarie majoră la reţeaua de termoficare a Bucureştiului. E normal ca într-o mare capitală Europeană, în 2024, să fie zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă? Nu. De ce se întâmplă asta? Pentru că investiţiile au fost prea puţine şi prea lente, din nepăsare şi incompetenţă”, afirmă ministrul Energiei într-o postare pe Facebook.

”Îmi e imposibil să înţeleg situaţia. Ne-am străduit să lansăm la Ministerul Energiei un apel de aproape 600 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de termoficare. Cu Suceava deja am semnat contractul. Bucureştiul nu a pregătit niciun proiect. În acest timp, peste 1600 de tone de apă caldă se scurg prin sita ţevilor ruginite de sub Bucureşti”, mai arată Burduja.

Sebastian Burduja afirmă că aseară, actualul primar a spus la o emisiune: “nu este momentul potrivit să discutăm despre mandatul meu”.

”Dar când este? După 9 iunie, pe gustul unora. Dar acest oraş nu-şi mai permite încă patru ani în care să băltească. Şi nici zile irosite în analize sterile de sondaje, decizii amânate şi lipsă de asumare. Competitorii pentru încrederea bucureştenilor trebuie să răspundă la o simplă întrebare: ce vom face, fiecare dintre noi, pentru a schimba viaţa bucureştenilor în bine?”, subliniază Burduja.

 

Burduja a prezentat 5 soluții clare, care pot scădea factura bucureștenilor la întreținere la jumătate

 

Ministrul Energiei afimă că a prezentat de câteva luni 5 soluţii clare, care pot scădea factura bucureştenilor la întreţinere la jumătate: reabilitarea reţelei de termoficare cu fonduri nerambursabile. Ca să nu mai plătim pierderile, fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Eficienţă mai mare, facturi mai mici, racordarea directă a ELCEN la reţeaua Transgaz, pentru că bucureştenii au plătit 3,2 miliarde de lei din 2007 şi până azi, doar pentru distribuţia gazelor, pentru câţiva kilometri de ţeavă, modernizarea CET-urilor din Bucureşti, vechi de 50-60 de ani, din care aproape 700 de milioane de euro vor fi alocaţi prin Fondul pentru Modernizare şi energie geotermală pentru termoficare, studiul fiind demarat acum câteva zile de ELCEN şi Departamentul Energiei al SUA, cu prilejul vizitei mele la Washington.

”Asta înseamnă să ai un Plan. Un Plan pentru Bucureştiul Viitorului. AMR 46. Vă aştept alături să schimbăm Bucureştiul!”, spune Burduja în final.

ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest context, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că jumătate dintre bucureşteni au motive să-i ”mulţumescă” actualului primar general, întrucât se spală cu apa încălzit la ibric.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro